Min helt egen private kunstner

Min forsideillustrtor Sigrid Nielsen Saabye og jeg har kendt hinanden siden 2. klasse. Dengang var hun ganske vist ikke min illustrator, kun min gode veninde, hvilket hun naturligvigvis stadig er. Jeg fik ved min første bog muligheden for at vælge en til forlaget tilknyttet illustrator A, B eller C, og jeg var uforskammet nok til sige “D”. Kommer vi tættere på nepotisme end det her?
Min herlige, fleksible og i øvrigt meget tålmodige og omhyggelige redaktør, Carsten Vengsgaard, var heldigvis helt med på ideen, og Sigrid lavede senere hen også forsiden til Blodbånd. Det skete på den betingelse fra mig, at hun i hvert fald skulle lave forsiderne til Nøglen2 og Nøglen3, og alt andet var bonusarbejde, sådan at den serie kom til at se ens ud. Denne meget afslørende oplysning (åh ja, det er en trilogi!) skal læses i storhedsvanviddets maniske lys fungerende med tilbagevirkende kraft. Eller med andre ord: Det er på ingen måde sikkert, at de udkommer, og 3’eren er slet ikke skrevet endnu.
Nysgerrig? Se kommende bøger. Ellers se hvad den talentfulde Sigrid ellers har at byde på af værker netop udvalgt til min hjemmeside.

Anne Iversen