Lidt om mig

Mit navn er Anne Iversen, og jeg er født den 10. april 1986 i Århus. Jeg har en bachelor i datalogi med sidefag i lingvistik og har læst It og Kognition, begge dele på Københavns Universitet. Derudover har jeg også arbejdet som oversætter og tutor og lærervikar.

Jeg har skrevet historier, siden jeg var syv (den første var 11 sider lang, hvilket jeg nu betragter som lidt af en bedrift), og i efteråret 2005 besluttede jeg, at det var på høje tid, jeg skrev en hel roman. Ikke at mine skolestile indtil da ikke havde været hæderlige forsøg derpå! Jeg kan ofte undre mig over, jeg tit bliver omtalt som meget ung i anmeldelser og lignende, for efter min egen mening har jeg været i gang i mange år.
Jeg sendte kort efter færdiggørelsen min første bog, Nøglen til Verdens Navle, til Forlaget Klim, som jeg havde været i folkeskolepraktik hos, og de tog imod den med rosende ord. Ja, jeg er ked af at skuffe alle jer, der håbede på en ynkehistorie om det ene afslag efter det andet, men jeg har opdaget, at udfordringen ligger i at få bogen til at sælge, noget jeg stadig kæmper med.
Bogen udkom i 2006, på hvilket tidspunkt jeg i min iver havde nået at skrive to bøger mere. Den næste, Blodbånd, som i øvrigt ikke er en fortsættelse af Nøglen, udkom midt i år 2008.

I 2011 vandt jeg Metrolitteraturs novellekonkurrence med “Elverkongens Magt”, og i 2012 kom min novelle “Fugleskræmslet” med i et novelleprojekt på forlaget Amanda Books hjemmeside.

Jeg er i skrivende stund tre fjerdedele færdig med bog nummer seks, og den har overrasket mig ved at tage form som en fiktiv 14-årig piges dagbog. Ikke et gram fantasy har sneget sig ind i den! I know, right?

Det er svært at være sikker, men muligvis ser jeg sådan ud, når jeg får en idé (point til dem der lægger mærke til, at figuren i tankeboblen er at finde i én af mine to udgivne bøger):

Foto: Christian Iversen

Skulle du få lyst til at skrive til mig, kan du gøre det til min mail, og du er selvfølgelig også velkommen til at lægge en kommentar et relevant sted på siden.

Anne Iversen